#RecuperemLaSalaCiutat!

Qui som i què volem?

Som l’Assemblea Recuperem la Sala Ciutat, un grup de persones amb ganes de donar ús a un equipament, abandonat durant 8 anys, per generar projectes amb fins artístics i culturals. I ho volem fer perquè:logoBN

– Volem que l’accés a la cultura sigui lliure i no depengui de la situació econòmica de cada una.

– Volem retornar un espai públic i útil a la gent.

– Volem promoure l’accés a la cultura i a l’art als barris.

– Volem tirar endavant aquest projecte des de l’autogestió, amb la implicació de totes aquelles persones que ho vulguin.

Com ens organitzem?

Ens organitzem a través d’assemblees obertes, volem tirar endavant aquest projecte conjuntament amb totes les persones que vulguin participar. Serà un procés lent, però ric.

salaciutatcartellDefensem un model de gestionar els espais diferent. Des de l’autogestió. Sense demanar, ni dependre de les institucions. Molt menys costós econòmicament i molt més interessant socialment per les persones, barris i ciutats. Ens organitzem nosaltres i no volem que les institucions ens diguin quan podem participar i de quina manera. Volem ser les impulsores dels nostres processos participatius.

Què NO som?

Ja no som tan joves (almenys no totes), tampoc som un col·lectiu ni un grup tancat, ni tenim cap vinculació amb cap partit polític. No som representants del barri de les Escodines, ni de la població de Manresa.

Què estem fent?

– Estem impedint l’enderroc, per retornar un espai on desenvolupar activitats artístiques i culturals a la gent de Manresa.

– Estem treballant per habilitar la Sala i que hi puguin tenir cabuda propostes de diferents disciplines artístiques.

– Ens estem organitzant a través d’assemblees i comisions.

Volem crear una programació artística i cultural oberta, diversa i gratuita. Fins ara hem fet projeccions i contacones, però tenim ganes de poder oferir activitats vinculades a la dansa, teatre, circ, música, cine…etc. I volem que aquesta programació no depengui sols de nosaltres, sino que totes les persones interessades puguin dir-hi la seva.

– Estem posant de manifest que sense les institucions, si ens organitzem, podem fer realitat un projecte com aquest.

I què fa l’Ajuntament?

– Abandona durant 8 anys un edifici públic

– Deixa que l’edifici es degradi, com deixa degradar el barri de les Escodines i tants altres equipaments (Fàbrica Nova, Església de Sant Francesc, Jutjats vells, Fàbrica dels Panyos, etc.)

– Diu que dialogarà amb nosaltres i ens talla la llum

Què necessitem?

La col·laboració i implicació de totes les persones que vulguin que un espai com aquest existeixi. Com?

– Assistint a les activitats.

– Proposant activitats.

– Presentant la seva proposta artística.

– Col·laborant amb temps, feines, coneixements, recursos, el que vulgui aportar cada una!

– Participant de les assemblees i jornades de debat.

No anem una mica tard?

No. L’edifici segueix dempeus i nosaltres també.

Un dels arguments més repetits aquests dies per la premsa i els “representants” de la ciutat és que no hem arribat a temps. És a dir, que hem arribat tard i que la decisió ja està presa. Doncs nosaltres pensem que davant del rebombori que està tenint lloc en la ciutat creiem que hem arribat en el moment just. És precisament ara i no fa tres mesos quan el debat està al carrer.

La decisió pot estar presa per un ple de l’Ajuntament, però creiem que si així ho han decidit és perque no hi havia una proposta alternativa sobre la taula. El mateix passa amb l’Associació de Veïns d’Escodines; davant la manca d’alternatives és lògic que tothom prefereixi la proposta del POUM de Manresa.

Ens hem organitzat per crear una alternativa. Aquesta alternativa és viable. A més a més hem iniciat un debat a la ciutat sobre com s’estan gestionant els espais públics i els equipaments, això per nosaltres, és arribar a temps. 

Cal invertir esforços en recuperar un espai com la Sala Ciutat, si ja tenim el Kursaal, el Conservatori i els Carlins?

Estem convençudes que sí.

– Per què la cultura i l’art no poden concentrar-se als barris cèntrics de Manresa, cal que estiguin presents als barris, a prop de totes, viquem on visquem.

– Per què hi ha molts grups, persones, col·lectius, amb inquietuds artístiques i culturals i que no tenen espai als altres equipaments o els recursos suficients per accedir-hi, no volem fer la competència a cap d’aquests espais, sinó sumar equipaments culturals amb diferents funcions i que arribin a diferents persones.

– Per què ho volem fer des de l’autogestió veïnal.

pantallaVolem que aquest espai estigui al servei de les persones que tinguin ganes de desenvolupar les seves propostes artístiques i culturals: Que aquelles persones que no compten amb xarxa amb la que iniciar projectes, puguin trobar-hi complicitats. Que les persones i grups que ja tenen un projecte artístic, conflueixin amb altres persones i col·lectius i possibilitar que apareguin nous grups, col·lectius, col·laboracions, etc.