Avui la cultura et necessita!

COMUNICAT ASSEMBLEA RECUPEREM LA SALA CIUTAT:

El Padrino . Francis Ford Coppola, 1972

 

L’accés a la cultura és un dret bàsic i fonamental de les persones, no podem deixar que  siguin només les institucions qui escriguin la cultura de totes. Aquella que ens dóna els codis per mirar i entedre el món. Ara molesta que surti un col·lectiu que repensi aquest fet i  a la vegada posi en evidència el model de gestió cultural a Manresa; que majoritàriament destina temps, forçes i recursos a les dues fires anuals (de l’Aixada i Mediterrania) i al gran teatre Kursaal.

Avui l’Ajuntament de Manresa, amb la previsió que l’acte que s’organitza en memòria de l’Ovidi Montllor i amb la participació de Feliu Ventura fos multitudinari, ha precintat la Sala tallant totes les vies de diàleg amb el col·lectiu, que l’únic que estem fent és apostar per recuperar l’espai i crear un projecte cultural obert a la ciutat.

Creiem que aquestes no són maneres, sobretot tenint en compte que ni l’ajuntament ni el col·legi d’advocats de Manresa ens han comunicat que es pretenir precintar la Sala, així doncs, traslladem el taller de musicalitzar poemes a l’Ateneu Popular la Sèquia (19.30h) i convoquem CONCENTRACIÓ en defensa de la Sala Ciutat a la Plaça Major a les 20.30h. Tot seguit, hi haurà concert d’en Feliu Ventura.

Fem una crida a totes les persones que heu trepitjat la Sala Ciutat en algun moment o altre i les que estimeu a la cultura, us movilitzeu en rebuig a l’actuació de l’ajuntament.

Diguem prou a les seves mentides i fem palès que ens preocupa la cultra de la nostra ciutat. Defensem un espai construit amb l’esforç de molts i moltes manresanes i que vol enderrocar Caixa Holding (constructora de CaixaBanc), per ordre de l’Ajuntament de Manresa.  Aposten per una Manresa bonica de cares en fora, nosaltres per una Manresa culturalment viva i per a les manresanes. Quina Manresa vols tu?

Vine avui a donar el teu suport, ens hi juguem alguna cosa més que una Sala.


Juntes podem!! màxima difusió

 

«Voy a hacerle una oferta que no podrá rechazar». El Padrino . Francis Ford Coppola, 1972

Esta entrada fue publicada en Sala Ciutat. Guarda el enlace permanente.